Izvor: B92, 26.Feb.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasnići: Tražimo podršku Albanije

Tirana -- Jakup Krasnići je zatražio podršku vlade i diplomatije Albanije u ubrzavanju priznavanja Kosova kao nezavisne države.

Predsednik kosovske skupštine je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa albanskim premijerom Salji Berišom u Tirani, izrazio zahvalnost albanskom narodu za sve što su učinili u tom procesu, posebno pozdravljajući angažovanje albanske vlade i diplomata kako bi se stiglo do, kako je rekao, tog istorijskog trenutka.

"Mi smo ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas kako bismo zatražili podršku albanske vlade u ubrzavanju priznavanja Kosova kao nezavisne i suverene države. Ovde smo da pokažemo našu spremnost da izgradimo republiku Kosovo kao nezavisnu, demokratsku i suverenu državu gde su svi građani, bez obzira na etničku pripadnost, tretirani jednako", rekao je Krasnići.

Prema njegovim rečima, 17. februar 2008. dogodio se u bliskoj saradnji i koordinaciji sa SAD i Evropskom unijom.

Pozdravljajući ulogu Albanije u tom procesu, on je naveo da će "od sada put saradnje Albanije i Kosova biti na novom i boljem nivou, kako bi bili integrisani svi mogući segmenti između albanskog naroda u Albaniji i na Kosovu".

Govoreći o bezbednosnoj situaciji na Kosovu, Krasnići je rekao da "Kosovo nikad nije bilo bezbednije nego sada".

Tu su sada trupe NATO-a, Kosovska policijska služba, nove policijske snage iz EU, građani Kosova, a još jedan razlog je što Kosovo nikada nije imalo toliko prijatelja kao danas, naveo je on.

Svi oni priznaju nezavisnu i suverenu državu Kosovo, što je najveća garancija koju su Kosovo i njegovi građani ikada imali, rekao je Krasnići.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.