Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2018, 18:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Krambl sa šljivama
Iskoristite sezonsko voće i napravite ovu ukusnu poslasticu.
Za testo:
- 125 g margarina
- 1 čaša (2 dl) šećera
- 1 čaša mekog brašna
- 1/2 čaše oštrog brašna
Voćni deo:
- 600 g očišćenih šljiva
- 100 g mlevenih oraha
- 2 kesice vanil šećera
- 2 kašičice ekstrakta ruma
- malo margarina za podmazivanje
- po želji cimeta
Priprema: >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vatrostalnu činiju (kod mene okrugla prečnika 24 cm) podmazati tanko sa margarinom pa posuti sa trećinom mlevenih oraha. Na njih poređati očišćene šljive, a po njima posuti ekstrakt ruma i jednu kesicu vanilina. Potom posuti ostatak oraha. U činiju sipati brašno, šećer i listiće margarina.
Rukom zamesiti mrvičasto testo. Testo ravnomerno rasporediti po šljivama. Krambl peći pola sata na 200 stepeni.
Pečen kolač posuti vanilom.