Kraj gužvama za izdavanje isprava

Izvor: Blic, 02.Feb.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj gužvama za izdavanje isprava

Novosađani će od utorka lične isprave i uverenja moći da dobijaju na pet novih punktova otvorenih po policijskim stanicama u gradu. Ovom odlukom Policijske uprave biće stavljena tačka na dvogodišnji haos i nesagledive gužve koje su se bez prestanka mogle videti u šalter sali u centralnoj zgradi policije u Ulici Kraljevića Marka.

Građani će od 5. februara zahteve za izdavanje ličnih karti i uverenja o prebivalištu moći da podnose na šalterima otvorenim u policijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stanicama na Detelinari u Rumenačkoj 159, Klisi u Čenejskoj 52, na Limanu u Ulici Kola srpskih sestara 12b, Petrovaradinu u Ulici Jože Vlahovića 1, kao i u Futogu u Ulici Vuka Karadžića 2. Novootvoreni punktovi će raditi svakog radnog dana od sedam do 15.00 sati. Takođe na navedenim adresama, svi građani koji su od 1997. do februara 2003. godine upisani u matičnu knjigu jugoslovenskih državljana, moći će da dobiju uverenje o državljanstvu.

U policiji veruju da će se na ovaj način rasteretiti gužva koja je do sada vladala u šalter sali sedišta policije, gde je na stotine građana do kasnih večernjih sati čekalo u redovima, često se vraćajući kući neobavljena posla.

- Verujemo da ćemo ovim gestom rasteretiti gužvu, a ujedno apelujemo na građane da iskoriste mogućnost podnošenja zahteva u navedenim policijskim stanicama - izjavio je portparol policije Stevan Krstić. On je delimično potvrdio i saznanje „Blica" da će se uskoro ukinuti i redni brojevi koji su uvedeni kao nedovoljno efikasan pokušaj da se izbegnu gužve.

- Pričali smo o tome, i u principu postoji ideja da se ukinu brojevi. Međutim, za sada ćemo videti kako će otvaranje novih punktova uticati na gužve, i naknadno doneti odluku - precizirao je Krstić.

Sama vest o skorom otvaranju novih šaltera juče je već umanjila gužve u SUP - u. Novosađani kojima sređivanje ličnih dokumenata nije bilo urgentno odlučili su da se strpe do utorka, i da to obave u jednoj od policijskih stanica. Odluka da se u Novom Sadu ponovo otvori još šaltera za vađenje dokumenata usledila je nakon sve većeg negodovanja građana koji su bili prinuđeni da ustaju već u pet da bi dobili broj i potom satima stajali u redovima u šalter sali. Uvedeni brojevi nisu uticali na smanjenje gužvi, a najava da će se ove godine izrađivati nove lične karte i pasoši dovela je nezadovoljstvo do kulminacije.

Mudri: Malo duže smo čekali, ali hvala

Odluci o otvaranju novih šaltera obradovali su se i stanovnici Petrovaradina koji su prošle godine pokrenuli inicijativu da se ovoj opštini vrati šalter sala za izdavanje dokumenata.

- Malo smo duže čekali, ali bolje ikad nego nikad. Građanima će najzad laknuti i ja se, u njihovo ime, zahvaljujem Policijskoj upravi Novi Sad - navodi se u saopštenju Petra Mudrug, predsednika saveta MZ Petrovaradin.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.