Kraj?: Zatvaraju sve

Izvor: B92, 20.Nov.2023, 19:36

Kraj?: Zatvaraju sve

Finske vlasti planiraju da zatvore celu granicu sa Rusijom u sredu uveče, izvestio je u ponedeljak list Iltalehti.

Kako navodi list, vlada premijera Peterija Orpa mogla bi danas odlučiti da zatvori preostale kontrolne punktove na granici sa Rusijom. Očekuje se da će ovi punktovi biti zatvoreni u sredu u 12 časova po lokalnom vremenu.

Kontrolni punktovi Vartijus, Sala, Kusamo i Raja-Josepi za sada će ostati otvoreni. Kontrolni punkt Vartijus je zatvoren u 18.00 sati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 18. novembra i ponovo otvoren u 08.00 19. novembra.

Dana 19. novembra finske oružane snage stigle su na kontrolni punkt Vartijus da pomognu graničarima da tamo podignu privremenu barijeru.

U ranim jutarnjim satima 18. novembra Finska je zatvorila četiri kontrolna punkta na svojoj istočnoj granici - Valima, Nuijama, Imatra i Niral.

Prema rečima premijera Peterija Orpa, vlasti reaguju na nedavno povećanje broja "državljana trećih zemalja" koji pristižu na istočnu granicu Finske.

Prema rečima finskog ministra unutrašnjih poslova Marija Rantanena, odluka će ostati na snazi do 18. februara 2024. godine.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da odluka Finske da zatvori granične prelaze sa Rusijom stvara nove linije podela u Evropi, a vladine agencije u Moskvi će odgovoriti na te akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.