Kostreš: SVM će probati da formira većinu sa SNS

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2014, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: SVM će probati da formira većinu sa SNS

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kosteš izjavio je da razgovore o budućnosti vojvođanske vlade komplikuje i udaljavanje demokrata i Nove demokratske stranke, ali i približavanje Saveza vojvođanskih Mađara i naprednjaka.

Kostreš je najavio da će Glavni odbor LSV oko 10. septembra odlučivati o rezultatima tehničkih pregovora sa DS i NDS o rekonstrukciji pokrajinske vlade i da će na osnovu odluke Glavnog odbora stranački organi dalje postupati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Kostreš je naglasio i da je "važno reći da udaljavanje NDS i DS dodatno komplikuje i ovako komplikovane razgovore, a da pored toga dodatnu komplikaciju sačinjava i činjenica da je SVM očigledno doneo odluku da zajedno sa SNS proba da formira novu većinu". "Ono što je stanovište LSV jeste da ćemo mi slediti svoj program i interese građana i građanki Vojvodine koje mi zastupamo i da ćemo pokušati da prvo sa tradicionalnim partnerima formiramo većinu i na taj način odblokiramo rad pokrajinske administracije", rekao je on.

Pastor: Razgovarati o suštini, a ne ko koga voli

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da će sačekati da sve partije u pokrajinskom parlamentu donesu odluke o budućnosti vladajuće koalicije, nakon čega će ih pozvati da razgovaraju o "ozbiljnim stvarima". Pastor je rekao da treba da se razgovara o "suštini", a ne o tome "ko koga voli a ko koga ne voli" u Skupštini Vojvodine.

"Hajde da razgovaramo o suštini, a to nije ko koga voli ili ne voli, već šta ćemo da radimo sa finansiranjem, sa nadležnostima, sa budžetom, sa započetim investicijama, sa ustavnom pozicijom Vojvodine i sa nizom drugih stvari koje čini mi se da političkim igračima u Vojvodini uopšte nisu važne, jer da su važne onda bi diskurs bio drugačiji", rekao je Pastor. On je dodao da kada je u pitanju SVM, ta stranka "ima poznatu poziciju i ona se nije promenila".

Milićević: Pastor da krene u realizaciju

Potpredsednik Skupštine Vojvodine iz redova Srpske napredne stranke Đorđe Milićević izjavio je da ta stranka očekuje da lider Saveza vojvođanskih Mađara u što skorijem roku krene u realizaciju ideje stvaranja koncentracione vlade u Vojvodini. Milićević je rekao da je SNS prihvatila Pastorovu ideju o formiranju koncentracione vlade, dodajući da bi se ta vlada mogla nazvati prelaznom ili tehničkom.

"Pastor kao nosilac te inicijative treba da zakaže razgovore sa svim političkim strankama koje imaju svoje predstavnike u pokrajinskoj skupštini, sa ciljem početka realizacije te ideje", rekao je Milićević.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.