Kolovozi mokri

Izvor: RTS, 20.Sep.2012, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolovozi mokri

Od jutros se saobraćaj zbog kiše odvija po mokrim kolovozima i umerenog je intenziteta. Zadržavanja na graničnim prelazima oko 30 minuta.

Saobraćaj u Srbiji od jutros je umerenog intenziteta, i se obavlja po vlažnim kolovozima zbog kiše koja je padala tokom noći, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Padavine se očekuju u tokom dana, pa se na vozače apeluje da prilagode vožnju uslovima na putu. Magla smanjuje vidljivost na Zlatiboru i Crnom Vrhu, a sumaglice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ima po kotlinama i duž rečnih tokova.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su do 30 minuta.

Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona, a najčešće ih ima na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko–Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

Pošto su u nedelju počeli radovi na autoputu E/75 na prolazu kroz Beograd, kod Laste, za saobraćaj će biti zatvorena leva kolovozna traka u dužini od 1.860 metara.

Vozila koja se kreću iz pravca Niša prolaze kroz tehnički prolaz u suprotnu kolovoznu traku i dalje nastavljaju da se kreću do sledećeg tehničkog prolaza, gde se vraćaju u normalan režim saobraćaja.

Vozila iz pravca Niša kretanjem krajnjom desnom trakom, neće moći da se isključe kod petlje Lasta ka Malom i Velikom Mokrom Lugu (alternativni pravac je petlja Konjarnik).

Vozila iz pravca Malog i Velikog Mokrog Luga mogu da se na petlji Lasta uključe na AP E75 u krajnju desnu traku za smer ka Autokomandi.

Ka Nišu će u zoni radova biti u funkciji srednja i desna saobraćajna traka.

Od 13. septembra zbog izvođenja radova na rehabilitaciji autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd, u okviru petlje Dušanovac, za saobraćaj je zatvorena deonica između Dušanovačkog mosta i Autokomande u dužini od 1.120 metara u smeru ka Novom Beogradu.

U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na autoputu E/75 Beograd–Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta.

Do 25. septembra do 17 časova na snazi je obustava saobraćaja na državnom putu II B reda broj 24 (stara oznaka M-5), Paraćin–Zaječar deonica Paraćin - skretanje za Popovac, u dužini od tri kilometara, zbog radova na sanaciji mosta preko reke Crnice. Saobraćaj se preusmerava preko Paraćina prema saobraćajnoj signalizaciji.

U toku su radovi na rehabilitaciji državnog puta I reda (M-22) na Ibarskoj magistrali na deonici od Gukoša do Ugrinovaca. Ovi radovi su predviđeni da traju do kraja godine. Na ovom delu podiže se stari a postavlja novi sloj asfalta. Saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

U toku su radovi na periodičnom održavanju kolovoza na deonici državnog puta I A-6 Brodarevo–Gostun, usled čega se na pojedinim deonicama saobraćaj obavlja usporeno, prema privremenoj saobraćajnoj signalizaciji ili naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji produženog nadvožnjaka kod Kaća, na državnom putu I b reda (ranije M-7) zatvoren je nadvožnjak za dvosmeran saobraćaj.

Na Pančevačkom mostu od 16/17. septembra svake noći, zaključno sa 22/23. septembrom, u od 22 do 5 časova, u okviru redovnog održavanja, radiće se na sanaciji-zameni habajućeg sloja asfalta na mostovskoj konstrukciji, kolovozne trake u smeru Pančevo-Beograd. Za saobraćaj će biti zatvorena jedna saobraćajna traka prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

U toku su radovi na proširenju magistralnog puta M/8 Novi Pazar-Sjenica u dužini od 2 km na samom izlazu ka Sjenici. Radovi će se izvoditi konstantno ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale.

Okvirni rok završetka radova je 23. septembar.

Usled oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na 15-om kilometru od Ribarića ka Rožaju,saobraćaj je usporen i obavlja se obilaznicom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.