Ko će sedeti u poslaničkim klupama?

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2012, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će sedeti u poslaničkim klupama?

Neki poslanici Skupštine već podnose ostavke, za druge je izvesno da ostaju u sastavu parlamenta. Većina partija izabrala šefove svojih poslaničkih klubova.

U Skupštinu je u petak stigla ostavka gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića iz URS.

Sigurno je da u klupama neće biti Tomislava Nikolića, Vojislava Koštunice, Dragana Đilasa... Ostale promene će sačekati novu vladu. Tako su socijalisti već najavili da će šef njihove poslaničke grupe biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << lider SPS Ivica Dačić, a njegov zamenik Žarko Obradović. Naravno, do formiranja vlade. Ako obojica postanu ministri, na prvu klupu će sesti neko treći.

Najbrojniji tim u parlamentu, naprednjake, vodiće Aleksandar Vučić. Poslanike NS predvodiće Velimir Ilić. Odluku su doneli i članovi DSS, kojima će skupštinski lider biti Slobodan Samardžić. Pod komandom Dragana Markovića Palme biće sedam poslanika JS. Kod SVM nema promena: šef je Balint Pastor, a zamenik Laslo Varga.

Čelo URS preuzima Mlađan Dinkić. Liberali su zasad izabrali Čedomira Jovanovića.

Demokrate još nisu odlučile. Gotovo je izvesno da sadašnji premijer Mirko Cvetković ostaje u Domu Narodne skupštine. Slično se piše i Božidaru Đeliću. Pupsovci još vagaju ko će im biti šef kluba, ali je sigurno da to neće biti dosadašnji Momo Čolaković.

Predsedavajući Skupštinom Zaharije Trnavčević najavio je u petak da će konstitutivna sednica biti nastavljena 11. juna. Tada treba da budu izabrani predsednik parlamenta i pet potpredsednika. Kako "Novosti" saznaju, sve je izvesnije da je novi šef zakonodavnog doma zapravo stari - Slavica Đukić Dejanović. Verovatno će generalni sekretar ostati Veljko Odalović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.