Kim se krije? FOTO

Izvor: B92, 12.Avg.2022, 14:28

Kim se krije? FOTO

Jedna od misterioznih superjahti Kim Džong-Una primećena je parkirana u blizini tajnog letovališta na obali Severne Koreje na satelitskim snimcima Planet Labs.

Ogroman brod dužine 55 metara primećen je na poluostrvu Hodo, severno od Vonsana, između 3. i 5. avgusta.

Veruje se da je to prvi put da je superjahta, koja ima prepoznatljiv crveni krov, stigla u odmaralište, do kojeg se može stići samo morem ili malim putevima daleko od većih gradova.

Inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strani mediji pišu da se Kim sve više povlači kako se njegova zemlja bori sa pandemijom Covid-19. Zatišje iz Pjongjanga trajalo je do pre dva dana, kada je Kim proglasio veliku pobedu nad pandemijom, a njegova sestra tvrdila da je "Dragi vođa" teško bolestan, ali da se izvukao iz svega. Očigledno je odlučio da slavi pobedu nad kovidom na jahti.

Takođe, na Korejskom poluostrvu, ekstremne poplave su poslednjih nedelja potopile ulice, automobile i zgrade, pošto su obilne kiše donele više od mesec dana padavina u roku od nekoliko dana. Između ponedeljka i srede, u Seulu, u Južnoj Koreji, zabeleženo je ukupno 525 mm – nešto više od 50 centimetara.

Potvrđeno je da je najmanje devet osoba poginulo u poplavama, a korejski mediji javljaju da je više povređenih ili nestalih. Visoke stope padavina i poplava tokom sezone monsuna u Južnoj Koreji su uobičajene, sa prosečnom količinom padavina do 10 mm dnevno i 250 mm u avgustu. Međutim, ovonedeljne akumulacije padavina su daleko premašile ove tipične uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.