Kidnapovano šest časnih sestara

Izvor: B92, 19.Jan.2024, 22:51

Kidnapovano šest časnih sestara

Šest časnih sestara iz Kongregacije Svete Ane kidnapovano je danas na Haitiju dok su putovale autobusom kroz prestonicu Port-o-Prens.

U autobusu je pored njih bio neutvrđen broj neidentifikovanih ljudi koji su takođe kidnapovani, navodi se u saopštenju Haićanske verske konferencije.

Za sada nije utvrđeno ko je odgovoran za otmicu, prenosi Asošiejted pres, napominjući da bande kontrolišu oko 80 odsto glavnog grada i da su njihovi pripadnici optuženi za hiljade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otmica.

Prošle godine je prijavljeno oko 3.000 kidnapovanih ljudi, prema statistikama UN.

Časne sestre su najnovije žrtve otmice visokog profila koje su prijavljene na Haitiju. Krajem novembra, poznati Haićanin dr Daglas Pejp otet je u Port-o-Prensu.

Prema izveštajima lokalnih medija, on i dalje nije pušten uprkos višestrukim otkupninama. U oktobru 2021, 17 članova jedne američke verske organizacije je kidnapovano i kasnije oslobođeno, neki od njih nakon dva meseca provedenih u zatočeništvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.