KFOR POJAČAVA BLOKADU NA PUTU

Izvor: Kurir, 04.Sep.2011, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR POJAČAVA BLOKADU NA PUTU

ZVEČAN - Pripadnici američkog i marokanskog kontigenta Kfora dopremili su danas oko 13 časova helikopterima bodljikavu žicu u selu Izvore na putu Banjska - Novi Pazar i potpuno blokirali taj putni pravac. Ranije danas vojnici poljskog Kfora blokirali su ulaz u mesto Banjska i žitelji tog sela koji su hteli kućama ostali su na putu. U Izvoru su načelnik Kosovskomitrovackog okruga Radenko Nedeljković i predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović koji u razgovoru sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kfora pokušavaju da reše problem nastao juče popodne. Tada su pripadnici Kfora blokirali jedan od alternativnih putnih pravaca koji s Kosova vodi ka centralnoj Srbije zato što je tuda prolazila cisterna sa gorivom čija je nosivost bila veća od tri i po tone. Kao odgovor na tu meru Kfora, Srbi su blokirali put koji od Banjske vodi ka administrativnoj liniji a kao znak upozorenja blokirali su na sat vremena i put Kosovska Mitrovica - Leposavić u mestu Rudare kod Zvečana. Situacija na severu Kosova je mirna ali napeta i ono što brine ovdašnje žitelje je činjenica da se ne nazire rešenje nastalog problema.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor pojačava blokadu na putu

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2011

ZVEČAN - Pripadnici američkog i marokanskog kontigenta Kfora dopremili su danas oko 13 časova helikopterima bodljikavu žicu u selu Izvore na putu Banjska - Novi Pazar i potpuno blokirali taj putni pravac.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napeto na severu Kosova

Izvor: Politika, 04.Sep.2011

Kosovska Mitrovica – Snage američkog i portugalskog Kfora, juče po podne, uklonile su deo blokade postavljene na putu Banjska – Novi Pazar u selu Izvore a put je slobodan samo za putničke automobile dok je i dalje blokiran za komercijalni saobraćaj i cisterne s gorivom. Nešto ranije oslobođen...

Nastavak na Politika...

Normalizovan saobraćaj na putu Banjska-Novi Pazar

Izvor: NaDlanu.com, 05.Sep.2011, 13:19

ZVEČAN, 5. septembra 2011. (Beta) - Pripadnici Kfora na putu Banjska - Novi Pazar u selu Izvore i u ponedeljak kontrolišu lična dokumenta i propuštaju automobile i vozila nosivosti do 3,5 tona... ZVEČAN, 5. septembra 2011. (Beta) - Pripadnici Kfora na putu Banjska - Novi Pazar u selu Izvore i u...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.