Keri stigao u Pakistan

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri stigao u Pakistan

Islamabad -- Američki državni sekretar Džon Keri stigao je u Pakistan, gde će održati mnoštvo sastanaka radi smirivanja tenzija zbog napada američkim bespilotnim letelicama.

Biće reči i o ratu u susednom Avganistanu i o borbi protiv islamističkog ekstremizma.

Poseta državnog sekretara nije ranije najavljena iz bezbednosnih razloga, a planirano je da se Keri sutra sastane sa nedavno izabranim premijerom Navazom Šarifom, kao i s drugim važnim civilnim i vojnim liderima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Pakistanu, prenosi AP.

Keri dolazi sa željom da umanji protivljenje Islamabada napadima američkih bespilotnih letelica i da zatraži od pakistanskih zvaničnika da privole avganistanske talibane da sednu za pregovarački sto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kerry u iznenadnoj posjeti Pakistanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2013

Američki državni sekretar John Kerry stigao je u srijedu u Pakistan u iznenadnu posjetu ovoj zemlji. AFP javlja da je cilj posjete vršenje pritiska na vladu da eliminiše uporišta i skloništa pobunjenika dok se američke trupe pripremaju da napuste Afganistan. Stigao je u Islamabad prije 21...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.