Kategorički sam protiv, to ide u prilog samo Putinu

Izvor: B92, 28.Avg.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kategorički sam protiv, to ide u prilog samo Putinu"

Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže, povodom protesta u Đakovici, da je potrebna "nova komunikacija", koja podrazumeva poštovanje žrtava, ali i prava vernika

On je ponovio da je kategorički protiv razgovora o korekciji granica ili razmeni teritorija, uz tvrdnju da to ide u prilog samo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

RTK na srpskom jeziku prenosi da je Haradinaj na konferenciji za medije, na pitanje da prokomentariše proteste u Đakovici protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posete raseljenih Srba, kazao da će se sastati sa predstavnicima porodica nestalih Srba i Albanaca kako bi razgovarali o novom vidu komunikacije.

"Moramo uspostaviti neku novu komunikaciju, neka se poštuju žrtve, ali i prava vernika da se mole. Do sada to nismo stigli, ali moramo nastaviti tu komunikaciju, pažljivu komunikaciju, da se ne služimo jednim ili drugim akcijama, već da uspostavimo što bolju komunikaciju”, rekao je Haradinaj.

Kako se navodi, on ponovio da je kategorički protiv razgovora o korekciji granica ili razmeni teritorija, jer bi to dovelo do destabilizacije regiona.

"Naš cilj je pravno-obavezujući sporazum kojim bi Srbija priznala Kosovo. Granice i teritorija nisu teme za diskusiju. Niko na Kosovu nema ovlašćenja da o tome razgovara. Granice i teritorije nas mogu vratiti unazad, to podstiče destabilizaciju i to ide u prilog samo predsedniku Putinu, niko drugi nema interes u tome", naveo je Haradinaj.

On je izneo i tvrdnju da je "srpska retorika" o uzimanju severa doprinela da se na Kosovu govori o korekciji granica ili razmeni terotorija.

"Takva retorika je pogrešna i predstavlja pretnju Kosovu da izgubi 20 godina ulaganja u bezbednost i stabilnost", kaže Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.