Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Sep.2014, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katar: Uhapšena dvojica Britanaca

Katarske vlasti potvrdile su hapšenje dvojice Britanaca . Oni su, prenose agencije, kao članovi nevladine organizacije Globalna mreža za prava i razvoj, u Katar došli da bi istražili uslove rada stranaca na gradilištima otvorenim za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022.

Otkako je Katar izabran za domaćina Mundijala 2022. godine, ta zemlja je pod oštrim kritikama organizacija za zaštitu ljudskih prava i sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << koji osuđuju loše uslove rada stranaca na gradilištima.

"Uhapšeni Britanci su saslušani zbog kršenja zakona. Svi postupci preduzeti protiv njih su u saglasnosti s ustavnim principima poštovanja ljudskih prava", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Katara, ne navodeći čime su uhapšeni prekršili zakon.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.