Kandidati za Nagradu grada Beograda

Izvor: RTS, 16.Mar.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidati za Nagradu grada Beograda

Nagrada grada Beograda biće dodeljena sredinom aprila tokom održavanja " Dana Beograda". Za nagradu je konkurisalo više od 150 kandidata, a među njima i Petar Stanojlović za koscenario i režiju TV serijala "Zaboravljeni umovi".

Nagrada grada Beograda koja se dodeljuje svake godine sredinom aprila u vreme obeležavanja "Dana Beograda" biće uručena za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u oblasti umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obrazovanja i sporta.

Za nagradu se prijavilo više od 150 kandidata, među kojima je i Petar Stanojlović za koscenario i režiju TV serijala "Zaboravljeni umovi", emitovanog na RTS-u.

Nagrada grada Beograda dodeljuje se za delo koje je postalo dostupno javnosti prvi put na teritoriji Beograda od 1. januara do 31. decembra 2008. godine. Za to priznanje moglis su da konkurišu pojedinac ili grupa za zajedničko delo i ona se može dodeliti istom dobitniku više puta.

Odluku o dodeli Nagrade grada Beograda donosi odgovarajuća komisija po oblastima.

Nagrada grada Beograda svojevrstan je naslednik "Oktobarske nagrade grada Beograda", koja se decenijama dodeljivala 20. oktobra, na godišnjicu oslobođenja Beograda od nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.