Kanada šalje vakcinu protiv ebole

Izvor: B92, 18.Okt.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada šalje vakcinu protiv ebole

Toronto -- Kanadska vlada će od ponedeljka poslati 800 doza svoje eksperimentalne vakcine protiv ebole u sedište Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Ženevi.

SZO će, u konsultaciji sa zemljama najteže pogođenim ebolom, odlučiti o tome kako će vakcina biti distribuirana i korišćena, saopštili su kanadski zvaničnici, prenosi Rojters.

Oni su dodali da je u toku testiranje vakcine na ljudima nakon što je ona pokazala dobre rezultate kod životinja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U međuvremenu je SZO saopštila da je od ebole, koja se pojavila početkom godine na zapadu Afrike, do sada umrlo više od 4.500 ljudi.

Agencija za zdravstvo Ujedinjenih nacija (UN) navela je cifru od 4.555 umrlih od ukupno 9.216 registrovanih obolelih od virusa ebole u sedam zemalja, zaključno s 14. oktobrom, prenosi AFP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.