Kako sprečiti prokišnjavanje

Izvor: Blic, 14.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako sprečiti prokišnjavanje



Stari prozori mogu da budu veoma neprijatna stvar kada dođu hladni dani. Ako nemate novca da menjate stolariju, a ipak biste želeli da nekako zaštitite dom od nepotrebne hladnoće i prokišnjavanja, dobro rešenje su „Sika Multi Seal" bitumenske zaptivne trake.

Kao što i sam naziv govori, to je samolepljiva traka koja u sebi osim bitumena ima list aluminijuma. Nanosi se po principu hladnog lepljenja, tačnije, lepite je kao selotejp traku. Nije vam potreban >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nikakav dodatan materijal da biste nešto u kući popravili pomoću ove trake.

Karakteristike

Sika MultiSeal je samolepljiva vodonepropusna traka koja u sebi osim bitumena ima list aluminijuma i UV zaštitu. Ova traka može da se farba, otporna je na visoke i niske temperature.

Upotreba

Ovu traku možete da lepite, kao što smo već napisali, na prozore sa spoljne strane, ako su stari i propuštaju hladan vazduh i kišu.

Ako živite u kući koristi se za sva zaptivanja oko dimnjaka i oluka, zatim možete da zalepite krovne crepove ili lesonit table, sastave limenih krovova, sastave poda i zida na balkonima"

Prilikom gradnje je dobra za zaptivanje sastava između crepa i betona, jer ne mora da se koristi otvoren plamen. Upotreba ove trake je krakjnje jednostavn. Potrebno je da odmote rolnu, izmeriti dužinu koja je potrebna i uz pomoć obične krpe pritiskanjem zalepiti da bi se istisnuo suvišan vazduh.

Priprema podloge

Pre nego što zalepite traku, proverite da li je podloga čista, zdrava i suva. Rastresite čestice, cementno mleko, farba, rđa koje ne prianjaju dobro uz podlogu moraju da se uklone.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.