Kako dopreti do ćerke tinejdžerke

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2017, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako dopreti do ćerke tinejdžerke

Nesporazumi između majke i ćerke tinejdžerke veoma su učestala pojava, pa ako vam je ovo poznato, poslušajte predloge dr Tine Pejn Brajson kako da ih prevaziđete.

Za početak, ona savetuje da u razgovoru sa svojom devojčicom ne obezvređujete njene priče, emocije i utiske. Šta god da vam ispriča, saslušajte je umesto da je u startu sasečete. Zatim, vodite računa o tonu kojim razgovarate, jer su u pitanju najosetljivije godine i svaka povišena reč može da zvuči grublje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nego što stvarno jeste.

Nužno je da zaradite njeno poverenje, jer ako misli da ćete drugima ispričati sve ono što vam ona poveri, vrlo je verovatno da će prestati sa otkrivanjem tajni. S vremena na vreme je iznenadite dozvolom za izlazak kojoj se nije nadala, a ako hoćete da je odvratite od nečeg, neka to ne izgleda kao da joj "solite" pamet. Pitajte je ponekad za savet u vezi sa oblačenjem ili uređenjem kuće i predložite joj da čitate istu knjigu ili slušate istu muziku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.