Izvor: B92, 13.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMEMORACIJA U PALATI FEDERACIJE

Beograd -- U palati federacije u subotu je odrzan komemorativni skup povodom smrti Miodraga Kovaca. Pored clanova porodice skupu su prisustvovali visoki savezni funkcioneri i brojni prijatelji. Savezni premijer Dragisa Pesic se u ime jugoslovenskih vlasti oprostio od Miodraga Kovaca.

"Zauvijek nas je napustio covjek koji je ceo svoj zivot posvetio zivotu drugih ljudi, i to ne samo kao vrhunski lekar, negoi kao humanista.

Humanista je pravo ime za dr Miodraga Kovaca", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Pesic.

Skupu u Palati federacije prisustvovali su jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica, potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus, sef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanovic. kao i predsednici Veca gradjana i Veca republika u jugoslovenskom parlamentu Dragoljub Micunovic i Srdja Bozovic.

Kovceg sa posmrtnim ostacima saveznog sekretara za zdravstvo Miodraga Kovaca koji je u petak ujutru izvrsio samoubistvo u Madridu, bice dopremljen u Podgoricu u subotu oko 24 sata. Kovac ce biti sahranjen u ponedeljak u Podgorici.

SNP ce u nedelju u 11 sati u Domu Vojske Jugoslavije u Podgorici odrzati komemorativnu sednicu povodom smrti Miodraga Kovaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.