Izvor: B92, 27.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOALICIJA ZA JUGOSLAVIJU PODRZAVA INICIJATIVU LIBERALA

Podgorica -- Tri crnogorske stranke, clanice Koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" podrzavaju incijativu Liberalnog saveza da se u crnogorskom parlamentu postavi pitanje poverenja vlade.

Liberalni savez najavio je u petak da ce postaviti pitanje poverenja vladi, ukoliko premijer Filip Vujanovic do ponedeljka ne precizira da li je podneo ostavku. Politicki lider LS Miodrag Zivkovic rekao je u petak agenciji Beta da je za pokretanje inicijative o poverenju vladi potrebno 10 potpisa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslanika i da ce se liberali, koji imaju sest poslanika u Skupstini Crne Gore, najpre obratiti Socijaldemokratskoj partiji za dodatne potpise. Medjutim, iz SDP stigao je odgovor da za takvu inicijativu nema potrebe, posto je Vujanovic podneo ostavku. Ministri iz SDP dali su ostavke na svoje funkcije, kada je crnogorska skupstina podrzala sporazum o preuredjenju odnosa Srbije i Crne Gore.

Clanice opozicione koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" u subotu su najavile podrsku inicijativi liberala. Potpredsednik Socijalisticke narodne partije Crne Gore Zoran Zizic izjavio je da je Vujanovic "svojim ponasanjem doveo parlament u pat poziciju zbog cega ne moze da radi vec deset dana". Narodna stranka takodje je najavila podrsku inicijativi, kao i Srpska narodna stranka Bozidara Bojovica.

SNP i NS imaju u Skupstini Crne Gore 33 poslanika, a sa sest poslanika Liberalnog saveza imaju vecinu od 39 poslanika. Skupstina Crne Gore ima 77 poslanika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.