Jovanović: NADA protiv promene Ustava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2021, 15:26

Jovanović: NADA protiv promene Ustava

Kandidat za predsednika Srbije koalicije NADA (POKS-DŠ) Miloš Jovanović izjavio je da je ta koalicija protiv promene Ustava Srbije i da će pozvati građane da na referendumu glasaju protiv izmene najvišeg državnog pravnog akta.

On je u intervjuu za dnevni list "Politika" istakao da Srpska koalicija NADA smatra da se ne treba navikavati na promene Ustava, jer je on, u našoj geopolitičkoj situaciji najjača odbrana teritorije.

"Protiv smo i zato što je uslovljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << našim takozvanim evropskim putem, a niti će se EU u dogledno vreme širiti, niti mi možemo postati članica, budući da se od nas traži odricanje od južne pokrajine", rekao je lider DS S.

Prema Jovanovićevim rečima, razlog za to što se druge stranke u opoziciji, koje se mogu nazvati briselskim, nisu oglasile u vezi sa promenom Ustava Srbije leži u tome što je zahtev za promenu najvišeg državnog pravnog akta stigao iz EU.

"Oni su iznedrili suludu ideju da EU nema alternativu, što je bila neka vrsta zvanične državne ideologije od 2008. godine pa nadalje", zaključio je Jovanović, saopšteno je iz koalicije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.