Još tri tendera za puteve

Izvor: RTS, 12.Jun.2010, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još tri tendera za puteve

Obilazeći radove na obilaznici oko Subotice, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio još tri tendera za gradnju puteva u Srbiji, kao i posebne pogodnosti za domaće firme.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić obišao je radove na obilaznici oko Subotice, poznatijoj kao "ipsilon" krak, koji pripada Koridoru 10 od Subotice do Kelebije, i najavio da se otvaraju još tri tendera za gradnju puteva u Srbiji i da će biti posebnih povoljnosti za domaće firme. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Do sada je iskopano oko šest kilometara puta i ukoliko sve bude teklo po planu za 15 dana će početi da se nanosi i prvi sloj asfalta.

Rok za završetak radova na severnom kraku Koridora 10 je kraj godine, a Mrkonjić je najavio da će svakih 15 dana da obilazi gradilište.

"Ove godine biće otvoreni radovi u vrednosti od oko 800.000.000 evra na svih 230 kilometara na Koridoru 10 kroz Srbiju", rekao je Mrkonjić.

Mrkonjić je istakao da njegovo ministarstvo planira ove godine da završi ceo severni krak Koridora 10, odnosno ukupno oko 130 kilometara autoputa.

Posao na tenderu dobio je konzorcijum srpskih firmi i, kako bi stigli da do kraja godine izgrade Koridor 10, uvedene su dve smene.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.