Jeremić u Pretoriji sa Zumom

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić u Pretoriji sa Zumom

Pretorija -- Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić boravio je u jednodnevnoj zvaničnoj poseti Pretoriji, gde je razgovarao sa zvaničnicima te zemlje.

Jeremić je s predsednikom Jakobom Zumom i ministarkom spoljnih poslova Maitom Masabane razgovarao o procesu izrade globalnih ciljeva održivog razvoja i nove razvojne strategije UN za period nakon 2015. godine, saopšteno je iz kabineta predsednika GS UN.

Ministarka Masabane je potvrdila da postoji veliki interes njene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlje za tematsku debatu koju je srpsko predsedavanje zakazalo za 10. septembar o ulozi agencija za ocenu kreditnog rejtinga u međunarodnom finansijskom poretku i najavila učešće na najvišem nivou.

Ona je čestitala srpskom predsedavanju GS na uspostavljenom mehanizmu saradnje između UN i G20 i ocenila ga kao "najbolje u skoroj istoriji Ujedinjenih nacija".

Ministarka Masabane je, kako se dodaje, takođe izrazila zahvalnost Južne Afrike zbog organizovanja prve tematske debate u GSUN o Africi i zbog aktivnog zalaganja sprskog predsedavanja da se tom prilikom usvoji istorijska politička deklaracija o Africi u 21. veku.

Jeremić je s predsednikom Zumom razgovarao i o političkoj i ekonomskoj situaciji u u Africi, a Zuma je izrazio želju da poseti Srbiju i podržao unapređenje bilateralne saradnje.

Jeremić se, kako se navodi, ovom prilikom zahvalio za sveobuhvatnu podršku Južne Afrike srpskom predsedavanju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.