Jeremić: Hvala Gani na podršci

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Hvala Gani na podršci

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić zahvalio se danas državi Gani na ''principijelnoj podršci'' što nije priznala samoproklamovanu republiku Kosovo i što je srpskoj delegaciji ukazala veliko poštovanje.

"Zahvaliću se Gani na principijelnoj podršci oko Kosova i Metohije. Zatražiću nastavak te podrške i pomoć u obraćanju drugim afričkim državama", izjavio je Jeremić koji je prisustvovao proslavi Dana nezavisnosti Gane u Akri.

''Ukazano nam je izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << veliko poštovanje, delegacija Srbije je bila počasni gost na proslavi Dana nezavisnosti Gane, koja je jedna od najznačajnijih i najstabiljnijih afričkih demokratija'', kazao je srpski šef diplomatije.

Konstatujući da Beograd sa Ganom ima dugu istoriju prijateljskih odnosa, Jeremić je ocenio da postoji veliki potencijal za proširenje bilateralnih odnosa, "posebno u domenu ekonomije i odbrambene industrije".

Jeremić će tokom dana razgovarati sa šefom diplomatije te zemlje Alhadžijem Muhamedom Muminijem i drugim državnim rukovodiocima o proširenju bilateralne saradnje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.