Jenjava podrška nezavisnosti Kosova

Izvor: RTS, 13.Feb.2010, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jenjava podrška nezavisnosti Kosova

Otvaranje graničnog prelaza Kusjak je politika otvaranja prema svetu, angažovanja sa svetom i približavanje Evropi, rekao šef srpske diplomatije. Podrška jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova jenjava, naveo Vuk Jeremić.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić danas se na hidrocentrali Đerdap 2 upoznao sa pripremama za otvaranje graničnog prelaza Kusjak, planirano za 2. mart, i rekao da je to politika otvaranja prema svetu, otvaranja novih prelaza, angažovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa svetom i približavanja Evropi.

Jeremić je izjavio da se radi o sastavnom delu politike vlade, "predvođene Demokratskom strankom i predsednikom Srbije Borisom Tadićem".

Ovaj prelaz je još jedan put ka Evropi, od ogromne važnosti za građane ovog kraja. To je bilo naše obećanje i ispunili smo ga, rekao je Jeremić.

Šef srpske diplomatije je izjavio da će biti još novih prelaza ka svetu i dodao da ćemo "svakom godinom biti bliže Evropi, tamo gde nam je civilizacijski i istorijski mesto, a to je u okviru evropske porodice naroda".

Jeremić je rekao da je politika vlade precizna i jasna i da se neće menjati. Svom snagom ćemo se boriti za naše mesto u Evropi i očuvanje teritorijalne celovitosti i ustavnog poretka naše države, izjavio je Jeremić.

Jenjava podrška nezavisnosti Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić označio je Međunarodnu civilnu kancelariju Pitera Fejta na Kosovu kao "ilegalno udruženje", koje ulaže poslednje napore da iz "kliničke smrti" povrati odbačeni Ahtisarijev plan, što mu, kako kaže, neće poći za rukom.

"Međunarodna situacija je evoluirala i podrška jednostrano proglašenoj nezavisnosti jenjava u iščekivanju mišljenja Međunarodnog suda pravde", objasnio je Jeremić u izjavi FoNetu, odgovarajući na pitanje o Fejtovim planovima za sever Kosova.

"Srbija će, uz pomoć svojih saveznika iz Evrope i sveta, nastaviti oštro da se suprotstavlja jednostranim koracima na severu Kosova i Metohije, koji bi za svoju posledicu mogli imati tešku destabilizaciju čitavog regiona", upozorio je šef srpske diplomatije koji se nalazi u poseti Negotinu.

Kako je istakao, pred nama je delikatan period u kojem ne smemo reagovati na provokacije secesionističkih vlasti u Prištini.

"Verujem da će naša miroljubiva politika nastaviti da donosi rezultate i da će se ove godine otvoriti prostor za pronalaženje kompromisnog rešenja za status Kosova i Metohije, u okviru granica međunarodnog prava", naveo je ministar.

Jeremić je, zajedno sa Draganom Šujeranovićem, nosiocem liste Za evropski Negotin DS-SPO, obišao radove na graničnom prelazu Kusjak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: MCK Pitera Fejta je ilegalno udruženje

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2010

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić danas je u Negotinu Međunarodnu civilnu kancelariju Pitera Fejta na Kosovu označio kao "ilegalno udruženje", koje ulaže poslednje napore da iz "kliničke smrti" povrati odbačeni Ahtisarijev plan, što mu "neće poći za rukom".

Nastavak na Vesti-online.com...

Jeremić: Fejtov MCK je ilegalno udruženje

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2010

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić označio je Međunarodnu civilnu kancelariju Pitera Fejta na Kosovu i Metohiji kao "ilegalno udruženje" koje ulaže poslednje napore da iz "kliničke smrti" povrati odbačeni Ahtisarijev plan, što mu "neće poći za rukom"..."Međunarodna situacija je evoluirala...

Nastavak na Vesti-online.com...

Jeremić: Podrška nezavisnosti jenjava

Izvor: Glas javnosti, 14.Feb.2010, 07:21

NEGOTIN - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić juče je u Negotinu Međunarodnu civilnu kancelariju Pitera Fejta na Kosovu označio kao "ilegalno udruženje" koje ulaže poslednje napore da iz "kliničke smrti" povrati odbačeni Ahtisarijev plan, što mu "neće poći za rukom"...- Međunarodna...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.