Jeremić: Fejtov MCK je ilegalno udruženje

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2010, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Fejtov MCK je ilegalno udruženje

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić označio je Međunarodnu civilnu kancelariju Pitera Fejta na Kosovu i Metohiji kao "ilegalno udruženje" koje ulaže poslednje napore da iz "kliničke smrti" povrati odbačeni Ahtisarijev plan, što mu "neće poći za rukom".

"Međunarodna situacija je evoluirala i podrška jednostrano proglašenoj nezavisnosti jenjava, u iščekivanju mišljenja Međunarodnog suda pravde", objasnio je Jeremić u Negotinu, odgovarajući na pitanje o >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Fejtovim planovima za sever Kosmeta.

"Srbija će, uz pomoć svojih saveznika iz Evrope i sveta, nastaviti oštro da se suprotstavlja jednostranim koracima na severu Kosova i Metohije, koji bi za svoju posledicu mogli imati tešku destabilizaciju čitavog regiona", upozorio je Jeremić.

"Pred nama je delikatan period", najavio je Jeremić, "u kojem ne smemo reagovati na provokacije secesionističkih vlasti u Prištini".

"Verujem da će naša miroljubiva politika nastaviti da donosi rezultate", rekao je Jeremić, "i da će se ove godine otvoriti prostor za pronalaženje kompromisnog rešenja za status Kosova i Metohije, u okviru granica međunarodnog prava".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.