Jeleni Đokić nagrada Miloš Žutić

Izvor: Blic, 30.Maj.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeleni Đokić nagrada "Miloš Žutić"

Godišnja nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije - nagrada "Miloš Žutić" za 2015. godinu pripala je glumici Jeleni Đokić, koja je time postala 21. laureat tog uglednog priznanja.

Jelena Đokić nagradjena je za najbolje glumačko ostvarenje premijerno izvedeno u našim profesionalnim pozorištima u periodu od 30. juna 2014. do 30. juna 2015. godine i to za ulogu Karoline u predstavi "Kazimir i Karolina" Edena fon Horvata, u režiji Snežane Trišić i produkciji Ateljea >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 212, saopštio je UDUS.

Đokić je 2000. godine dobila istu nagradu i to za ulogu Katarine Šparović u predstavi "Bokeški d-mol".

U konkurenciji za nagradu bilo je 22 glumačka ostvarenja, a žiri u sastavu: glumci Nebojša Dugalić (prethodni laureat - predsednik žirija), Branko Cvejić, Radoslav Milenković i Isidora Minić i teatrolog i pozorišni kritičar dr Ana Tasić, doneo je doluku većinom glasova.

Nagrada "Miloš Žutić" sastoji se od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i novčanog iznosa.

Dodelu nagrade pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jeleni Đokić nagrada "Miloš Žutić"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2016

Godišnja nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije - nagrada "Miloš Žutić" za 2015. godinu pripala je glumici Jeleni Đokić, koja je time postala 21. laureat tog uglednog priznanja...Jelena Đokić nagrađena je za najbolje glumačko ostvarenje premijerno izvedeno u našim profesionalnim pozorištima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.