Jeftini vikend odmori u Srbiji

Izvor: Press, 15.Jul.2017, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftini vikend odmori u Srbiji

Četvoročlana porodica u Srbiji može organizovati vikend odmor za samo 5.000 do 10.000 dinara, i to u seoskim domaćinstvima nadomak manjih jezera, ali i nekih najpoznatijih banja.
Foto: Profimedia


Domaćini u Srbiji nude prenoćišta u svojim kućama za 650 do 1.300 dinara, a pun pansion u južnim krajevima može da se nađe već za 800 dinara. Uz prenoćište, koje obavezno uključuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pogodnosti poput klime i bežičnog interneta, gostima su na raspolaganju neograničene količine hrane i pića. Uz to, većina domaćina daje popust od 50 odsto za boravak dece mlađe od 10, odnosno 12 godina.
Pored seoskih domaćinstava, povoljan smeštaj se moze naći u retkim uređenim kampovima u Srbiji ili rentiranjem stanova u najvećim gradovima. Prenoćište u velikoj rentiranoj kamp kućici staje od 500 dinara do devet evra po noći, dok se stanovi rentiraju po cenama od 20 do 35 evra za noć.
Kada je reč o ishrani, dnevni meni neće premašiti oko 750 dinara po osobi u Vojvodini, dok na jugu Srbije košta i duplo manje. Tako dečja porcija staje 200 dinara, a ručak za odrasle 350 dinara. U moru ponuda, "Blic" je istražio na kojim destinacijama je najjeftinije provesti vikend sa porodicom, baziran na dva puna pansiona, odnosno dva prenoćišta, dva ručka, dve večere i dva doručka.
Popova plaža - Vodoskoci i tereni
U selima u opstini Zaječar, poput Aleksandrovca ili Nikolićeva, pun pansion košta 800 dinara, a nadohvat ruke je jedna od najlepših plaža u Srbiji, Popova plaža, koja je ove godine obnovljena i svečano se otvara 20. jula. Na toj plaža dostupni su i sportski tereni, vodoskoci, tobogani, a ulaz je besplatan. Dvodnevni smeštaj za četvoročlanu porodicu sa neograničenom hranom i pićem košta 4.800 dinara.
Jezero Provala - Najčistija plaža Vojvodine
Plaža u Vajskoj smatra se jednom od najlepših i najčistijih u Vojvodini. Boravak na njoj je besplatan, a ručak za četvoročlanu porodicu u obližnjem kompleksu staje oko 1.500 dinara. Smeštaj u obližnjem Baču, samo prenoćište, staje oko 2.000 dinara za prosečnu porodicu. Uz vanpansionski doručak i večeru, boravak na jezeru Provala može da se svede na 7.000 do 8.000 dinara.
Sokobanja - Akva-park i plaža
U selima u okolini Sokobanje, poput Trubarevca ili Jasanice, pun pansion sa neograničenom konzumacijom hrane i pića može da se nađe za 1.000 dinara po osobi, a mnogi domaćini daju popust od 50 odsto za boravak dece do 10 godina. Boravak u samoj Sokobanji najjeftiniji je u smeštaju treće kategorije, odnosno sobama, koji staje 350 dinara po osobi, a deca do 10 godina imaju i 50 odsto umanjenja. Tada četvoročlana porodica može da nađe prenoćište za svega 1.050 dinara po noći. Cene hrane su niže nego u velikim gradovima Srbije, pa i duplo, pa obrok za četvoročlanu porodicu u restoranu košta između 700 i 1.200 dinara. Dakle, vikend u Sokobanji može da se organizuje za samo 5.000 dinara. Tu je i akva-park, za koji celodnevna ulaznica staje 350 dinara za odrasle i 250 dinara za decu, a poludnevna 250 dinara za odrasle i 150 za decu. Za manji budžet, tu su plaže na Moravici i Bovanskom jezeru.
Bela Crkva - Kampovanje kraj obale
Bela Crkva jedno je od retkih mesta u Srbiji koje ima opremljen kamp, pa je moguće obezbediti prenoćište u velikoj kamp kućici za samo 500 dinara po noći. Ukoliko je kamp suviše velika avantura, u ponudi je trokrevetna soba u privatnom smeštaju za 1.500 dinara.
U restoranima u Beloj Crkvi, dnevni meni staje od 350 do 500 dinara, a porcije su, tvrde poznavaci, premašuju dečji apetit. Samim tim, odličan i obilan ručak za četvoročlanu porodicu može da se nađe za svega 1.050 dinara. Cena pansionskog doručka je oko 200 dinara po osobi, a večere 300. Piće će posetioce koštati svega od 80 do 120 dinara.
Valjevski kanjon - Ol inkluziv za 9.000 dinara
Sela u okolini Valjeva primamljiva su pre svega zbog blizine čarobnog kanjona Crne reke, a uz to turiste mami i veoma povoljan ponuda. Tako domaćini nude pun pansion sa neograničenom konzumacijom jela i pića za svega 1.500 dinara po osobi, a za decu do 10 godina naplaćuje se pola od te cene. Po toj računici, dva puna pansiona četvoročlanu porodicu sa decom staju 9.000 dinara. Sama Crna reka je neobično topla u ovo doba godine, pa su aktivna i kupališta, a nedaleko su i Divčibare, na samo pet kilometara. Svi dostupni sadržaji su besplatni.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.