Jazavičari dobili muzej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2018, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jazavičari dobili muzej

U gradu Pasau u nemačkoj pokrajini Bavarska otvoren je prvi muzej jazavičara na svetu.

Hina navodi da se, kada su psi u pitanju, Nemačka uglavnom povezuje sa nemačkim ovčarom, ali da je skriveni ponos nemačkih kinologa je jazavičar, pasmina koja od juče ima i sopstveni muzej.

"Odziv je neverovatan", kazao je uoči otvaranja osnivač muzeja Jozef Kiblbek, opisujući reakcije iz cele Nemačke na vest da se drugog dana Uskrsa u Pasauu otvara ovaj muzej.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Navodi se da Kiblbeku i njegovom partneru Oliveru Štorcu svakodnevno pristižu poštanske pošiljke iz celog sveta.

"Životi su nam se promenili preko noći. Ljudi nam šalju eksponate koji imaju veze sa jazavičarima. Poštari već znaju o čemu se radi i bez poštanskog broja i adrese. Dovoljno je da na paketima stoje naša imena ili muzej jazavičara Pašau", navodi Kiblbek.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.