Javio se Netanjahu: Nismo spremni

Izvor: B92, 04.Feb.2024, 22:40

Javio se Netanjahu: Nismo spremni

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da Izrael nije spreman da prihvati dogovor po bilo koju cenu kako bi se oslobodili taoci koje drži Hamas.

"Napori da se oslobode taoci traju neprekidno. Takođe, naglasio sam na bezbednosnom sastanku vlade da nećemo pristati na svaki dogovor, ni po svaku cenu", rekao je Netanjahu, preneo je Rojters.

Britanska agencija ocenjuje da se činilo da je Netanjahu uputio prekor ministru krajnje desnice, Itamaru Ben-Gviru, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji želi da se jevrejski doseljenici vrate u Gazu i koji je kritikkovao američkog predsednika Džozefa Bajdena zbog pritisaka da se isporuči pomoć palestinskoj enklavi.

"Umesto da nas totalno podrži, Bajden je zauzet davanjem humanitarne pomoći i goriva (Gazi), što na kraju dođe do Hamasa", rekao je nedavno Ben Gvir u intervjuu za Vol strit džurnal.

Bez pominjanja Ben-Gvira direktno, Netanjahu, koji ponekad ima napete odnose sa Bajdnom, odbacio je takav komentar Ben Gvira, dodaje Rojters.

"Ne treba mi nikakva pomoć u upravljanju našim odnosima sa SAD i međunarodnom zajednicom, dokle god se čvrsto držimo naših nacionalnih interesa", rekao je danas Netanjahu na bezbednosnom sastanku vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.