Java: Voz iskočio iz šina, 5 mrtvih

Izvor: B92, 04.Apr.2014, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Java: Voz iskočio iz šina, 5 mrtvih

Džakarta -- Usled odrona zemlje uzrokovanog obilnim kišama danas je na najvećem indonežanskom ostrvu Javi iz šina iskočio putnički voz, pri čemu je poginulo petoro ljudi.

U vozu koji je saobraćao od grada Bandunga na zapadu Jave u Malang na istoku tog ostrva se nalazilo oko 250 putnika, prenela je agencija AFP.

Zemlja se odronila ispod šina dok je voz prolazio kroz grad Tasikmalaja, usled čega je iz šina iskočilo tri od ukupno osam vagona, izjavio je portparol indonežanske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencije za vanredne situacije Sutopo Purvo Nugroho, dodajući da je poginulo petoro ljudi.

Železničke nesreće su u Indoneziji česte zbog zastarele i loše održavane mreže železnica, a tokom šestomesečne kišne sezone u toj zemlji često dolazi i do odrona i poplava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.