Jasna provokacija Turske

Izvor: B92, 21.Maj.2022, 21:21

"Jasna provokacija Turske"

Turska je danas ponovo povredila vazdušni prostor Grčke sa dva drona i helikopterom, navode grčki mediji.

Kako javlja grčka telvizija SKAJ, na severnom, srednjem i južnom Egeju se dogodilo ukupno 16 povreda vazdušnog prostora dronovima, dok su četiri povrede registrovane u atinskom vazdušnom prostoru, preneo je Katimerini.

Dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turska lovca su i u petak letela na samo 2,5 nautičke milje od grčkog grada Aleksandrupolisa, što je snažno osudilo grčko Ministarstvo inostranih poslova.

"Najoštrije osuđujemo kršenje nacionalnog suvereniteta bez presedana", navedeno je u saopštenju grčkog Ministarstva spoljnih poslova, u kojem se ističe da je ova akcija predstavlja ''''veoma jasnu eskalaciju turske provokacije''''.

Turska je sa svoje strane ponovo optužila Grčku da još jednom pokušava da oblikuje percepciju međunarodnog javnog mnjenja protiv te zemlje, koristeći napetost koju je započela sopstvenim provokativnim akcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Najoštrije osuđujemo kršenje nacionalnog suvereniteta": Grčka tvrdi kako je Turska ponovo povredila njihov vazdušni prostor

Izvor: Blic, 21.Maj.2022

Turska je danas ponovo povredila vazdušni prostor Grčke sa dva drona i helikopterom, navode grčki mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.