Izložba igračaka u Muzeju grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba igračaka u Muzeju grada

NOVI SAD -

Izložba "Zbirka igračaka Željka Komnenića", novosadskog kolekcionara, koju organizuje Muzej grada Novog Sada biće otvorena od 6. decembra do 27. januara 2013. u Zbirci strane umetnosti - Muzeju grada Novog Sada, u Dunavskoj ulici 29. Autorka izložbe je muzejski savetnik Vesna Nedeljković Angelovska.

Na izložbi će biti prezentovano preko 700 igračaka, koje datiraju od 1870. godine do osamdesetih godina 20. veka.

Zbirka koju je sakupljao poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dvadeset godina predstavlja deo svetske baštine igračaka, koje su bile inspiracija detinjstva isključivo dece na teritoriji Srbije.

Igračke su u Srbiju stizale iz svih delova sveta, da budu poklon deci, a najviše iz Evrope, Japana, Rusije i Amerike, a jedan deo igračaka je proizveden u Jugoslaviji.

Istovremeno, Muzej grada Novog Sada poziva Novosađane da poklone svoje fotografije i fotografije svojih predaka na kojima su deca sa igračkama, kao i svoje igračke (u dobrom stanju).

Muzej će brižljivo čuvati njihove uspomene i predstaviti ih tokom trajanja izložbe u holu Zbirke strane umetnosti.

Navedenu izložbu pratiće edukativne i interaktivne radionice, promocije knjiga i predavanja i još mnogo mogućnosti za igru, upravo u vreme božićnih i novogodišnjih praznika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.