Ivković „probudio” Čakarevića

Izvor: Politika, 07.Jul.2011, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivković „probudio” Čakarevića

Jedini debitant u košarkaškoj reprezentaciji mislio da sanja kada je video svoje ime na spisku

Marko Čakarević je šesti igrač iz juniorske reprezentacije Srbije koja je pod rukovodstvom Miroslava Nikolića osvojila titulu svetskog prvaka (2007) koji se našao na spisku selektora Dušana Ivkovića (Kešelj, Marković, Mačvan, Marjanović, Raduljica). Tako se pokazalo da je „berba 1988” bila i te kako uspešna, uprkos prognozama stručnjaka da će ova generacija košarkaša >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dati mali broj kandidata za reprezentaciju. Ovaj Beograđanin nije imao meteorski uspon. Izborio se za mesto u mlađim reprezentativnim selekcijama kao član Žitko basketa (tu su ponikli Luka Bogdanović i Stefan Marković, kod trenera Dragana Jakovljevića), seniorsku košarku počeo da igra u francuskom Asvelu, a afirmisao se u Radničkom iz Kragujevca.

– Zasluge što sam među najboljim srpskim košarkašima velikim delom pripadaju treneru Nikoliću. Kad sam se vratio iz Francuske pola sezone sam bio bez kluba, a onda me je pozvao da dođem u Kragujevac. Dao mi je pravu šansu, istrpeo sve „dečije bolesti” i u drugoj sezoni sam imao zapažen učinak, koji je nagrađen i od strane selektora Ivkovića. Priželjkivao sam poziv za univerzitetsku selekciju, a kad je objavljen spisak za A tim, nisam mogao da veruje, mislio sam da sanjam – rekao je Čakarević.

Marko zna da kod Ivkovića nema „kurtoaznih” poziva, njegova statistika, ali i ostali košarkaški atributi, dali su mu šansu da se bori za mesto među 12 najboljih za Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Konkurenti na krilnoj poziciji su njegovi vršnjaci dobri drugari Marko Kešelj i Nemanja Bjelica.

– Poziv selektora shvatam kao nagradu za rad. Marko i Nemanja su sigurno u prednosti zbog reprezentativnog iskustva, ali niko od nas nije ovde da samo popuni broj. Trudiću se da ostanem na pripremama što duže i nametnem se selektoru – objasnio je jedini debitant.

Više u šali, drugari su ga naplašili da je Ivković strog i zahtevan u svakom pogledu.

– Srećan sam što ću raditi sa jednim od najboljih i najtrofejnjih stručnjaka. Bez obzira dokle stignem, siguran sam da ću ovog leta napredovati – istakao je Marko Čkarević.

M. S.

objavljeno: 07.07.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.