Islandski predsednik položio zakletvu

Izvor: B92, 02.Avg.2020, 15:28

Islandski predsednik položio zakletvu

Islandski predsednik Gudni Johaneson položio je zakletvu za drugi četvorogodišnji mandat na skromnoj svečanosti.

Malo zvanica, bez rukovanja, mise i pozdrava s građanima.

Zbog pandemije koronavirusa, njegova druga zakletva u subotu je u rejkjaviškom parlamentu proslavljena u znatno manjem obimu i samo pred 30 prisutnih, uključujući bivse predsednike, Johanesonovu bližu porodicu i premijerku Katrin Jakobsdotir.

Tradicionalno rukovanje je zabranjeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a uobičajena misa u katedrali u islandskome glavnom gradu takođe je otkazana, prenosi Hina. Islanđani su pozvani da se ne okupljaju ispred zgrade parlamenta kako bi čestitali svom ponovno izabranom predsedniku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DRUGI MANDAT Islandski predsednik položio zakletvu, skromna svečanost prošla BEZ RUKOVANJA i mise

Izvor: Blic, 02.Avg.2020

Islandski predsednik Gudni Johaneson položio je zakletvu za drugi četverogodišnji mandat na skromnoj svečanosti s malo zvanica, bez rukovanja, mise i pozdrava s građanima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.