Irak se žali UN, Erdogan ne popušta

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak se žali UN, Erdogan ne popušta

BAGDAD - Irački premijer Hajder Abadi naložio je danas Ministarstvu inostranih poslova da Savjetu bezbednosti UN uloži i zvaničnu žalbu zbog ulaska turskih vojnika u sjeverni dio njegove zemlje.

Kako je objavljeno na sajtu iračkog premijera, Abadi je zatražio od Savjeta bezbjednosti da naredi Turskoj da neodložno povuče svoje snage iz Iraka, prenijela je agencija Rojters.

Istovremeno, turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan je ponovio da Turska neće povući >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << svoje snage, uprkos prigovorima Bagdada.

Raspoređeni vojnici ne učestvuju u borbama, već su poslati da zaštite vojnike koji obučavaju iračke i kurdske snage, rekao je Erdogan.

"Turska je odlučna da nastavi sa obukom", dodao je on.

Erdogan je i juče poručio da se snage njegove zemlje neće povući iz Iraka.

"Trenutno, povlačenje naših vojnika ne dolazi u obzir", naglasio je Erdogan.

Bagdad je optužio Ankaru da je bez dozvola rasporedila vojnike na iračkoj teritoriji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.