Irak: Srbi, dođite kod nas da gradite

Izvor: Vesti-online.com, 21.Maj.2013, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Srbi, dođite kod nas da gradite

Ministar građevinarstva i stanovanja Iraka Mohamed Sahib Kalif Al Deraj pozvao je srpske građevinske firme da se vrate na iračko tržište i učestvuju u izgradnji puteva i mostova.

Potpuno porušen Irak treba ponovo izgraditi  

On je na sastanku s ministrom saobraćaja Srbije Milutinom Mrkonjićem kazao da u Iraku treba realizovati mnogo projekata, i da bi srpske firme koje su ranije poslovale na tom tržištu, mogle uspešno da grade. Deraj je dodao da od >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Vlade Srbije očekuje da podrži domaće građevinske kompanije obezbeđivanjem bankarskih garancija.

 

"Želimo da pomognemo Srbiji i ojačamo ekonomske odnose. Srbija koja je ekonomski jaka i čvrsta biće i politički jaka, a to znači ostvarivanje balansa na Balkanu", kazao je irački ministar građevinarstva i stanovanja.

 

On je podsetio i da se ove godine obeležava 55 godina bilateralnih odnosa Srbije i Iraka.

 

Mrkonjić je kazao da su kompanije iz Srbije veoma zainteresovane da rade projekte u Iraku, dodavši da je država spremna da im da potrebne garancije. "Naša preduzeća su malo oslabila divljom privatizacijom, ali još ima snage da ih stavimo na noge i da uspešno realizuju poslove", kazao je Mrkonjić.

 

Oba ministra su podsetila da su srpske građevinske kompanije od 1960-tih do 1980-tih godina izgradile veliki broj objekata u Iraku navodeći kao primer, Energoprojekt i Rad.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski građevinci dobrodošli da obnavljaju Irak

Izvor: Blic, 21.Maj.2013

Ministar građevinarstva i stanovanja Iraka Mohamed Al Daradži izjavio je danas da su građevinske firme iz Srbije dobrodošle u obnovu i izgradnju Iraka...Al Daradži je dodao da je tokom posete Beogradu nadležnim institucijama i potencijalnim partnerima predao dokumentaciju za učešće na tenderima,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.