Infostan poslao 240.000 opomena?

Izvor: Mondo, 03.Mar.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Infostan" poslao 240.000 opomena?

Nova tura koverti sa opomenama pred utuženje iz JKP "Infostan tehnologije" počela je prethodnih dana da stiže na adrese Beograđana.

Foto: Mondo

List "Novosti" danas prenosi nezvanične informacije da se čak 240.000 imena našlo na spisku neplatiša, a ovog puta na meti su mahom oni koji od maja 2018. godine nisu plaćali objedinjenu naplatu komunalnih usluga.

Sugrađanin R.B. za list kaže da se raspitao u komšiluku i da je mnogima stigla opomena. "Infostan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zahteva da se isplate zaostali računi, zaključno sa januarom ove godine, što je bezobrazluk. Imam dug za novembar i decembar, i ne bežim od izmirivanja obaveza, ali prerano je da bi ljude teretili i za prvi mesec ove godine", navodi R.B:

Rok za plaćanje komunalnih usluga je sedam dana, a nakon toga na vrata Beograđana zakucaće izvršitelji. Nezvanično, opomenama pred utuženje jednako su pogođeni i oni čija su se dugovanja gomilala godinama, ali i oni koju su obaveze zanemarili dva ili tri meseca.

I redakciji Monda javljali su se čitaoci koji se žale da im stižu opomene.

Pojedini Beograđani javili su se našoj redakciji nakon što su u svojim poštanskim sandučićima zatekli koverte u kojima su "opomene pred utuženje" od Javnog preduzeća "Infostan", a mnogima nije jasno o kakvim je dugovima reč i tvrde da su sve uredno platili.

Navodno, reč je o nekim dugovima od pre godinu, dve, tri i više, a koji nisu prikazivani u redovnim računima. A ima slučajeva kada su ti dugovi zastareli.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.