Ili stečaj, ili prodaja

Izvor: RTS, 18.Jul.2013, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ili stečaj, ili prodaja

Proces restrukturiranja preduzeća u Srbiji, koji traje već dvanaest godina, mora da se završi do sredine sledeće godine. Tih 179 preduzeća državu godišnje koštaju 750 miliona evra, i to bez direktnih investicija.

Predstavnici Ministarstva finansija i privrede, na sastanku sa predstavnicima sindikata u Nišu, rekli su da proces restrukturiranja 179 preduzeća u Srbiji, koji traje već dvanaest godina, mora da se završi do polovine sledeće godine.

Oni su upoznali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sinidkate sa akcionim planom države za restrukturiranje privrednih društava, koji predviđa stečaj ili prodaju preduzeća.

Sindikati su zamerili što plan ne sadrži razvojnu komponentu već podrazumeva tehnološke viškove. Iznet je podatak da ovih 179 preduzeća u kojima je zaposleno 52 hiljade radnika, državu godišnje koštaju 750 miliona evra, i to bez direktnih subvencija.

Predstavnici vlade rekli su i da će radnici koji iz bilo kog razloga ostanu bez posla u procesu restrukturiranja biti socijalno zbrinuti, pošto je država predvidela do sada najveću otpremninu - 300 evra po godini staža.

rts.nis@rts.rs

+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.