Igra geometrijskih simbola

Izvor: RTS, 08.Mar.2012, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igra geometrijskih simbola

U galeriji Dvorište pančevačkog Kulturnog centra otvorena izložba skulptura Irene Dimitrijević.

Čvrste gvozdene strukture i radovi od terakote beogradske umetnice Irene Dimitrijević postavljeni su u pančevačkom umetničkom dvorištu. Za svoju drugu samostalnu izložbu, umetnica je  odabrala devet skulptura.

 

Irena kaže da je ideja bila da predstavi urbani prostor, međutim, igra sa nesimetričnim geometrijskim figurama vodila je u izmaštani svet, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji svaki posmatrač doživljava na različit način.

"Ova izložba je moje traganje u umetnosti, moj lični razvoj, igra geometrijskim simbolima. Skulpure stoje samostalno u prostoru, sama sam ih radila od početka do kraja, uključujući i varenje, a bitno je i da su nedorečene, tako da svaki pojedinac može da ih pročita na sebi svojstven način", kaže Irena.

Ova umetnica je, kako kaže, želela da ostavi trag u sećanju posmatrača, u umetnosti savremenog doba, ali i metafizički trag svog postojanja. Razumevanje za ovakav umetnički izraz pokazao je pančevački Kulturni centar, koji uvek daje šansu mladim stvaraocima da izlažu u njihovim galerijama.

"Kulturni centar ima četiri galerije, tako da za sve ima mesta. Postoji i projekat Aartskejp, gde je mladim autorima pružena mogućnost da pošalju svoje radove na naš sajt i nalog na Fejsbuku. Publika glasa za najbolji i on se potom izlaže na fasadi naše Galerije savremene umetnosti", kaže Monika Husar Tokin.

Uskoro će se na sajtu Kulturnog centra Pančeva pojaviti i virtuelna galerija, gde će umetnici moći i na taj način da prikažu svoje radove.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.