Igor Lukšić objavio zbirku poezije

Izvor: B92, 25.Dec.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igor Lukšić objavio zbirku poezije

Podgorica -- Premijer Crne Gore Igor Lukšić objavio je novu zbirku poezije, pod naslovom "Knjiga straha".

Knjiga se na policama Gradske knjižare u Podgorici pojavila bez velika medijske pompe i javne promocije.

Lukšićevu drugu knjigu izdala je "Nova knjiga" iz Podgorice, a u tiražu od hiljadu primeraka štampao novosadski "Artprint".

Pesnik i književni kritičar iz Srbije Saša Radojčić, kako prenose podgoričke "Vijesti", vidi novu Lukšićevu poeziju kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srodni nastavak prve zbirke - "Knjiga smeha" - koja je izazvala veliku pažnju javnosti i medija, iako se kritičari nisu utrkivali da je vrednuju.

"Već u prvoj knjizi, smeh je bio zasenčen metafizičkom i epohalnom zebnjom, karakterističnim osećajem prelomnih vremena kakvo je i ono u kojem živimo", zapisao je Radojčić.

Kako se navodi, nove pesme Lukšića ne odstupaju mnogo od prve zbirke, a cena nove zbirke je 9,7 evra.

Lukšić je prvu zbirku - "Knjiga smeha" objavio pre deset godina, u malom tiražu koji je uglavnom razdeljen prijateljima, da bi drugo izdanje publikovao početkom 2011, neposredno pošto je došao na mesto predsednika Vlade Crne Gore.

Da li zbog autorove javne funkcije ili radoznalosti crnogorske književne publike, premijerova poezija je u martu bila najtraženija knjiga u Gradskoj knjižari, što je prava retkost za jedno pesničko izdanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.