Izvor: B92, 16.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"IZBORI NISU BILI REGULARNI"

Podgorica -- Predsednik Liberalnog saveza Crne Gore Miroslav Vickovic izjavio je da lokalni izbori u Crnoj Gori nisu bili regularni, posebno u Niksicu i Cetinju, gde je bilo ozbiljnih krsenja izborne procedure i incidenata. "Izbori nisu bili slobodni, posteni i fer i predstavljali su demonstraciju gole sile i moci 2 najjace stranke u Crnoj Gori.

Postupcima kojima se Demokratska partija socijalista sluzi na Cetinju, a posebno u Niksicu, su za najdublje gnusanje svakog slobodoljubivog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << coveka", rekao je Vickovic. On je ocenio da je neregularnost izbora u Niksicu bila toliko izrazena da "DPS samo sto nije upotrijebio borna kola, uz sve ostalo arsenal gole sile, pritisaka, ponizavanja i ponistavanja osnivnih demokratskih principa". "Ukupno posmatrajuci, liberali su ostvarili najveci politicki uspeh u istoriji svog dvanaestogodisnjeg politickog delovanja. Ovo je politicki rezultat koji obecava punu afirmaciju politike LS.Ovo je rezultat koji najavljuje gubljenje sve vlasti onih koji su u njoj ogrezli", rekao je Vickovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.