I ovakav Nisan GT-R će ugledati svetlo dana (FOTO)

Izvor: Mondo, 10.Dec.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ovakav Nisan GT-R će ugledati svetlo dana (FOTO)

Biće napravljeno ukupno 50 primeraka jubilarnog modela, kojeg je razvilo odeljenje Nismo, po ceni od milion evra pa naviše

Nakon negativnih vesti, koje su nam poslednjih nedelja stizale iz Nisana, sada je na red došla jedna dobra i veoma atraktivna.

Naime, japanski proizvođač je potvrdio da kreće proizvodnja modela "nisan GT-R50 by Italdesign", kojim će biti obeleženo 50 godina ovog legendarnog automobila 2019, i Italdizajna, koji taj jubilej slavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ove godine.

"Pop Up Next" - Italdizajnovo viđenje automobila budućnosti

Kako je reč o ovoj posebnoj seriji vozilu, ona je ograničena na 50 komada, po paprenoj ceni od 990.000 evra bez poreza i dodatne opreme.

Nesvakidašnji spoljašnji izgled ostao je nepromenjen u odnosu na prototip koji je predstavljen u julu na Festivalu brzine u Gudvudu, što znači da će svi oni elementi, obično rezervisani za prototipove, ugledati i (malo)serijsko svetlo dana.

Naravno, kupcima kojima sivo-zlatna kombinacija nije omiljena, moći će da bira boje po sopstvenom ukusu.

Isto se odnosi i na detalje unutrašnjosti, koja se na prvi pogled ne razlikuje preterano od serijskog modela. Središnju konzolu, instrument tablu i obloge vrata krase karbonska vlakna, a sedišta su presvučena kombinacijom crne alkantare i kože.

Od karbona je izrađen volan, koji je takođe presvučen alkantarom.

"Nisan GT-R50" ima i odlične performanse zahvaljujući ručno sastavljenom 3,8-litarskom V6 motorom koji razvija 720 KS uz 780 Nm obrtnog momenta. Motor je izrađen prema GT3 specifikacijama podrazumevajući brojne izmene koje su uticale na povećanje performansi. Snaga se na točkove prenosi preko šestostepenog menjača s dvostrukim kvačilom.

"GT-R" u pravoj veličini, al' na daljinski

Za zaustavljanje ove "godzile" montirane su Brembove šestoklipne prednje i četvoroklipne zadnje kočnice. Gume su dimenzija 255/35 R21 napred i 285/30 R21 pozadi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.