I MI KONJA ZA TRKU IMAMO

Izvor: Kurir, 04.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I MI KONJA ZA TRKU IMAMO

Za predstojeći Eurosong sprema se spektakularna scenografija, koja će zaseniti sve prethodne

S obzirom na to da se bliži datum kad ćemo ugostiti beli svet na najvećem muzičkom događaju, potrudili smo se da saznamo kako će izgledati scenografija na kojoj će naša predstavnica zablistati, pošto se šuška da je jedna od favorita na predstojećem takmičenju.

Goran Joksimović, čovek koji je osmislio scenografiju i za koncert Zdravka Čolića u Areni i za sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dosadašnje Beovizije, zamoljen je i ovog puta da napravi malo čudo koje će Srbiju prikazati kao zemlju u kojoj znaju kako se radi i imaju svog konja za trku:

- Naš organizacioni tim odlučio je da od Eurosonga napravi raskošni spektakl koji će Evropa pamtiti, a gradnja pozornice za ovu predstavu već je počela u Velikoj Britaniji. Prvi radovi u Areni počeće 10. aprila i trajaće mesec dana, kako bi od 20. do 24. maja publika u Areni, ali i svi pored malih ekrana širom Evrope, uživali u ovoj raskoši.

Dimenzije bine su 25 dž 24 metra, a koristiće se i 500 kvadratnih metara led- ekrana u pozadini. Scenografija neće ličiti ni na jednu dosad viđenu, potvrdio je Joksimović. Bina će se stalno menjati, pa će svakog od tri dana, koliko takmičenje traje, ugođaj biti različit.

Planirano je da se neki delovi scene pokreću i uživo u programu i biće propraćeni specijalnim efektima koji dosad nisu viđeni ni na jednom festivalu. Za izvođenje radova u Areni angažovani su stručnjaci iz inostranstva. Deo rasvete je dopremljen iz Švedske, a ozvučenje iz Nemačke.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.