I Haradinaj čestitao

Izvor: B92, 16.Jan.2021, 17:09

I Haradinaj čestitao

Priština -- Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj čestitao je Arminu Lašetu na izboru za šefa Hrišćansko-demokratske unije (CDU).

Haradinaj je u objavi na Fejsbuku naveo da veruje da će Kosovo u Lašetovoj agendi zauzeti zasluženo mesto.

"Takođe se od srca zahvaljujem kancelarki Merkel na njenom doprinosu i stalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podršci Kosovu. Kosovo je u Nemačkoj našlo strateškog saveznika, a podrška te velike evropske zemlje Kosovu i procesu evroatlantskih integracija od vitalnog su značaja“, napisao je Haradinaj.

Hrišćansko-demokratska unija, stranka desnog centra kancelarke Angele Merkel, izabrala je Armina Lašeta, guvernera najmnogoljudnije države Nemačke, za svog novog lidera.

Prema stranim medijima, Lašet je na internet kongresu stranke u subotu pobedio Fridriha Merca, konzervativca i rivala Angele Merkel.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.