Humanitarni brod može na Lampeduzu

Izvor: B92, 14.Sep.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni brod može na Lampeduzu

Rim -- Humanitarni brod "Oušn vajking" na kom se nalaze 82 migranta dobio je u subotu dozvolu da pristane na italijanskom ostrvu Lampeduza.

Posada broda je navela da su italijanske vlasti dale takve instrukcije.

"Oušn vajking" je danima apelovao da mu se omogući da pristane u neku luku. Brodom upravljaju organizacije Lekari bez granica i SOS Mediteran.

Ne zna se da li današnja dozvola znači da nova italijanska vlada smekšava migrantsku politiku. Prethodna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladajuća koalicija je zabranila humanitarnim brodovima da dovode migrante u Italiju.

Migranti na brodu su izvučeni s krijumčarskih čamaca 8. i 9 septembra u Mediteranu. Jedna žena pred porođajem i njen muž su ranije ove nedelje prebačeni na Maltu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Humanitarni brod Oceans Viking 'može na Lampeduzu'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Sep.2019

Humanitarni brod Oceans Viking na kom se nalaze 82 migranta dobio je u subotu (14. septembar) dozvolu da pristane na italijanskom ostrvu Lampeduza. Posada broda je navela da su italijanske vlasti dale takve instrukcije. Oceans Viking je danima apelovao da mu se omogući da pristane u neku luku. Brodom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.