Huawei predstavlja HUAWEI P smart 2019

Izvor: B92, 23.Jan.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei predstavlja HUAWEI P smart 2019

Najnoviji telefon kompanije Huawei, HUAWEI P smart 2019, zahvaljujući proširenom HUAWEI Dewdrop displeju, kao i novom i snažnijem čipsetu sa osam jezgara – Kirin 710, donosi kvalitetno korisničko iskustvo po kojem je HUAWEI P smart serija poznata, uz AI kamere odličnih performansi koje se nalaze sa obe strane ovog svestranog pametnog telefona. Naročito bi trebalo istaći internu memoriju od 64 GB i bateriju kapaciteta 3400 mAh.

Standardna verzija telefona ima 64 GB interne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << memorije i podržava dodavanje eksterne kapaciteta i do 512 GB, a njihovom kombinacijom, HUAWEI P smart 2019 ima više memorije čak i od nekih laptopova koji su trenutno u prodaji. Baterija od 3400 mAh, prema rezultatima testiranja unutar kompanije Huawei, podržava do 10 sati pretraživanja interneta na 4G mrežama, do 18 sati neprestanog gledanja video snimaka, i do neverovatnih 96 sati neprestanog puštanja muzike.

Pri upoređivanju HUAWEI P smart 2019 sa svojim prethodnikom, odmah se primetiti veća površinu za gledanje sadržaja zahvaljujući HUAWEI Dewdrop displeju od 6,21 inča, sa odnosom veličina stranica od 19,5:9. Gornja ivica je zamenjena neupadljivim zarezom, dok je donja ivica potpuno uklonjena. Velika gustina panela od 415ppi omogućava veću FHD+ rezoluciju (2340x1080), i sadrži podršku za 85% NTC raspona boja. Telefon poseduje i novi Eye Comfort režim rada, sertifikovan od strane kompanije TÜV Rheinland, koji uspešno filtrira plavo svetlo i time smanjuje opterećenje očiju.

Selfi kamera od 8MP ima veliki otvor blende (f/2.0) Pored moćnijeg hardvera kamere, selfi kamera podržava nove AI i AR mogućnosti, kao i opcije za lakše korišćenje poput upravljanja pokretom ruke. Prednja kamera prepoznaje i optimizuje osam kategorija uobičajenih pozadina za selfi.

Dual AI kamera se sastoji od glavne kamere od 13MP i sekundarne kamere od 2MP. Primarna kamera visoke rezolucije poseduje 5p sočivo velikog otvora blende od f/1,8 uz raspon otvora virtuelne blende od f/0,95-16, dok sekundarna kamera prikuplja informacije o dubini polja radi precizne segmentacije dubine i stvaranja autentičnog bokeh efekta. Veštačka inteligencija u pozadini prepoznaje više od 500 scena i obavlja optimizacije u realnom vremenu, čime se nadoknađuje razlika u veštini između amatera i profesionalnog fotografa. Opcija za stabilizaciju slike - HUAWEI AI Image Stabilization - u saradnji sa sočivima velikog otvora blende, stvara svetle, detaljne i jasne noćne fotografije.

Proizveden tehnologijom 12nm-skog procesa, ovaj novi čipset sa osam jezgara se može pohvaliti frekvencijom radnog takta procesora od 2,2GHz. Kirin 710 obezbeđuje neometan i prirodan rad sistema, impresivno iskustvo igranja igrica i odličnu energetsku efikasnost. Nezavisni procesor za obradu signala slike (ISP) i procesor za obradu digitalnog signala (DSP) unutar čipseta ubrzavaju sve optimizacije fotografije i dodatno unapređuju njihov kvalitet.

EMUI 9.0 je deo standardnog paketa. Najnoviji Huawei operativni sistem zasnovan na AndroidTM 9 Pie platformi, optimizuje raspoređivanje procesa radi boljeg korišćenja jezgra procesora. GPU Turbo 2.0, najnovija verzija Huawei rešenja za grafičku obradu uz primenu veštačke inteligencije, udvostručuje efikasnost GPU jedinice na telefonu, uz 30% bolje performanse. Telefon donosi i inovativnu opciju Extendable Read-Only File System (ERFOS) koji omogućava bolje performase diska i veću brzinu.

Predstavljen u dve boje Midnight Black i Aurora Blue, P smart 2019 je izuzetno ergonomičan telefon. 3D dizajn zaobljenog kućišta iz jednog dela uključuje i sjajnu pozadinu, nalik na keramiku, koja ovom telefonu daje premijum izgled i osećaj držanja u ruci a dugme za uključivanje i senzor za čitanje otiska prsta mogu da podnesu 200 000 pritisika prstom i da ostanu u odličnom stanju.

O kompaniji Huawei Consumer BG

Proizvodi i usluge kompanije Huawei su dostupni u više od 170 država i koristi ih trećina svetske populacije, što je stavlja na treće mesto u svetu po isporukama mobilnih telefona u 2017. godini. Četrnaest centara za istraživanje i razvoj je otvoreno u Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer BG je jedna od tri poslovne jedinice firme Huawei i pokriva pametne telefone, računare i tablete, nosive uređaje i klaud usluge, itd. Globalna mreža firme Huawei je izgrađena na skoro 30-godišnjoj stručnosti u industriji telekomunikacija i posvećena isporuci najnovijih tehnoloških otkrića klijentima širom sveta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.