Homen: Otvaranje dosijea nije komplikovano

Izvor: S media, 02.Apr.2012, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Otvaranje dosijea nije komplikovano

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen rekao je danas da pitanje otvaranja dosijea nije komplikovano i da može biti lako sprovedeno, kao i da postoji politička volja da se to i realizuje.

"Pitanje ovaranje nije preterano komplikovano, postoji politička volja i siguran sam da to lako može biti urađeno", kazao je HOmen za RTS, komentarišući navode pojedinih medija da će Evropski parlament uskoro uputi zahtev Srbiji za donošenje zakona o otvaranju dosijea. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Homen: Otkriva se politička pozadina

Homen: Marko Milošević nije slobodan čovek u Srbiji

Homen: Štetna odluka Tužilaštva BiH (VIDEO)

Ukazujući da će na putu Srbije ka EU biti i drugih zahteva, on je podsetio da će Evropska komisija pratiti rad državnih organa Srbije, kao i to da li se zakoni primenjuju.

Povodom posete srpske delegacije Briselu prošle nedelje, Homen je istakao da je to deo priprema za pregovore Srbije sa EU i dodao da to govori da EU vrlo jasno računa na Srbiju.

"Evropska komisija je rekla šta su prioriteti u budućem pridruživanju koje ne važi samo za Srbiju, već za sve zemlje, a to su upravo poglavlja 23 i 24 koja govore o ljudskim pravima, vladavini prava, pitanju organizovanog kriminala i korupcije, pitanje azilanata, odnosno sve ono što ulazi u nadležnost ministarstava pravde i untrašnnjih poslova", rekao je Homen.

On je napomenuo da su poglavlja 23 i 24 ona koja će biti prva otvorena i poslednja zatvorena.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.