Hoćeš da te spojim sa Putinom?

Izvor: B92, 19.Avg.2022, 12:43

"Hoćeš da te spojim sa Putinom?"

Erdogan ima plan kako da spoji Putina i Zelenskog.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je danas da je tokom razgovora u Lavovu ponudio ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da Ankara organizuje njegov sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Turskoj.

"Ponovio sam da će se naša solidarnost i podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine nastaviti, baš kao što sam rekao gospodinu Putinu tokom moje posete Sočiju. Podsetio sam gospodina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zelenskog da možemo da organizujemo njihov susret", rekao je Erdogan koji je juče u Lavovu boravio sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

Prema njegovim rečima, tokom trilateralnog sastanka bilo je reči o koracima koji se mogu preduzeti za intenziviranje aktivnosti mehanizma za izvoz ukrajinskog žita.

Erdogan je rekao da planira da razgovara o situaciji u nuklearki Zaporožje sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i zatraži od njega da preduzme konkretne mere.

Ocenio je da tema nuklearke Zaporožje "nije slučajna" i poručio da Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) treba pažljivo da prati situaciju i na sebe preuzme određenu odgovornost za ono što treba da se uradi.

"Kada sam rekao: "Ne želimo da doživimo novi Černobil", mislio sam na ovo. Razgovaraćemo o ovom pitanju sa uvaženim gospodinom Putinom i posebno ćemo ga pitati o tome, kako bi Rusija doprinela u tom važnom koraku ka svetskom miru", rekao je Erdogan novinarima u avionu po povratku iz Lavova."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.