Hemofarm - Uniks 83:84

Izvor: Politika, 02.Feb.2011, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemofarm - Uniks 83:84

VRŠAC – Košarkaši Hemofarma izgubili su večeras u Vršcu od ruskog predstavnika Uniksa iz Kazanja rezultatom 84:83 (17:24, 21:13, 21:18, 25:28), u utakmici trećeg kola I grupe druge faze Evrokupa.

Vršcani su dobro otvorili utakmicu uspevajući da u prvoj četvrtini agresivnom igrom u odbrani zaustave napade gostiju i povedu sa devet poena razlike. Ipak, kako utakmica odmicala, kvalitet gostiju je došao do izražaja.

Na poluvremenu su košarkaši Uniksa imali minimalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prednost (38:37), da bi početkom poslednje četvrtine imali i ubedljivih osam poena razlike.

Nepuna tri minuta pred kraj Lidej je ponovo doneo gostima osam poena prednosti i stekao se utisak da će ruski predstavnik brzo rešiti meč. Međutim, Vrščani su poenima Savovića i Pavkovića smanjili prednost, a Jeremić je 14 sekundi pre kraja uspeo da izjednači rezultat.

U penal završnici domaćini su za poslednji napad imali 14 sekundi, ali Savović nije uspeo da poentira, pa je šansa za dragocenu pobedu otišla je u nepovrat.

Najefikasniji u redovima Hemofarma bio je Boris Savović sa 22 poena, uz osam skokova, a odličnu igru pružali su Josip Pavković sa 19 i Jeremić sa 17 poena.

Amerikanac Lidej je za Uniks postigao 28, Veremenko 17, a Mekarti i Lampe po 14 poena.

"Žao mi je što nismo uspeli da pobedom krunišemo izvanrednu igru protiv velikog rivala. Večeras smo pokazali sasvim drugo lice, u odnosu na prethodnu utakmicu NLB lige. Tokom većeg dela susreta igrali smo veoma dobro u odbrani, imali dobra rešenja u napadu i uspeli da iskoristimo slabosti protivnika. Nažalost, šansu za pobedu nismo iskoristili", izjavio je posle meča trener Vrščana Željko Lukajić.

Narednu utakmicu Hemofarm igra protiv istog rivala, 15. februara na gostujućem terenu.

Pred oko 2.000 gledalaca u sportskoj dvorani "Milenijum", sudili su Kristodulu (Grčka), Smikijevič i Travicki (Poljska).

Hemofarm: Pavković 19, Abdulhamid 7, Krstović, Šutalo 8, Savović 22, Borisov 2, Knežević, Petrović, Jeremić 17, Džordan 2, Maraš 6, Anđušić.

Uniks: Lidej 28, Zamanski 5, Samojlenko 3, Pašutin, Veremenko 17, Amirkanov , Rizvić, Mekarti 14, Minart 3, Lampe 14, Vraneš.

Tanjug

objavljeno: 01.02.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.