Havarija sa NATO tenkovima u Grčkoj

Izvor: B92, 03.Dec.2022, 13:20

Havarija sa NATO tenkovima u Grčkoj

Vagon natovaren tenkovima NATO-a iskočio je iz šina u grčkom lučkom gradu Aleksandropolis, javlja Tass, pozivajući se na lokalne medije.

Grčke vlasti su dovezle kranove i drugu građevinsku opremu kako bi vratile vagone na kolosek, objavio je grčki informativni portal ProNews.

U petak je, u Aleksandropolisu, iskočio iz šina voz sa NATO cisternama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kontejnerima nepoznatog sadržaja. Incident se dogodio kada je voz bio na stanici.

"Prevozio je tenkove, oklopna vozila i kontejnere koje je nedavno u luci istovario američki transportni brod Endurance za američku vojsku. Oprema treba da bude isporučena u zemlje istočne Evrope NATO-a, bliže granicama sa Rusijom. Na lice mesta poslate su dizalice i druga oprema kako bi se voz vratio na šine, prisutne su i policijske snage", navodi list i konstatuje da je najverovatnije brzina uzrok indidenta.

"Do nezgode je došlo zbog voza koji se malom brzinom kretao, pa je zbog težine vagona jedan od točkova iskočio iz šina i nagnuo se u stranu", prenose mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Besni Grci organizovali protest zbog voza koji je prevozio opremu NATO-a: „Ovo je luka naroda, a ne uporište imperijalista"

Izvor: 24sedam.rs, 03.Dec.2022

Voz je u petak sleteo sa šina u blizini luke Aleksandropolis na severoistoku zemlje

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.